Panduan segera untuk Kampung Buah Pala....BACA!

Thomas Su, tolong kami!

Kpg Buah Pala: Guan Eng minta bantuan Najib

Kerajaan Pulau Pinang akan menulis surat kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bagi meminta bantuan daripada kerajaan persekutuan untuk mengambil alih tanah di Kampung Buah Pala.

Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata kerajaan negeri mengakui tidak mampu untuk mengambil alih tanah di kampung itu daripada sebuah koperasi dan pemaju untuk membolehkan 23 keluarga terus tinggal di situ kerana kosnya terlalu tinggi.

"Kita boleh ambil alih tanah itu melalui Akta Pengambilan Tanah, kita harap kerajaan pusat boleh beri bantuan," katanya kepada pemberita hari ini, lapor Bernama.

Lim berkata walaupun kerajaan negeri prihatin terhadap nasib penduduk berkenaan yang diarahkan keluar dari kawasan itu, namun kos untuk mengambil alih semula tanah itu adalah terlalu tinggi memandangkan status tanah itu adalah pegangan bebas dan telah diluluskan untuk tujuan pembangunan.

Lim bagaimanapun, tidak menyatakan kos untuk mengambil alih tanah itu.

Beliau berharap kerajaan persekutuan dapat membantu kerajaan negeri mengambil balik tanah itu daripada Koperasi Pegawai Kerajaan Pulau Pinang dan membayar pampasan kepada pemaju, Nusmetro Ventures (P) Sdn Bhd.

Penduduk Kampung Buah Pala terpaksa berpindah setelah Mahkamah Persekutuan menolak rayuan mereka untuk kekal di tanah yang mereka duduki sejak sekian lama bagi memberi laluan kepada pemaju untuk membangunkan kawasan itu.

Bagaimanapun penduduk berkenaan enggan berpindah dan meminta kerajaan negeri membantu menyelesaikan masalah mereka itu.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kepada penduduk Kampung Buah Pala, sila praktikkan perkara-perkara di bawah untuk mengelakkan Kampung anda diambil oleh pemaju:

1. MEMBUKA LADANG BABI
Cara yang paling terbaik untuk mengelakkan mana-mana kampung untuk disentuh oleh mana-mana pihak pun. Lupakan membuka kandang ayam, lembu atau kambing. Jangan terkejut jika Pengerusi DAP Kedah, Thomas Su bersama semua ahli DAP kedah akan bergegas ke kampung anda untuk membela anda semua daripada diusir. Hidup Babi!

2. MELETAKKAN NAMA CINA PADA KAMPUNG ANDA
Dalam kes ini, ubah nama kepada KAMPUNG CINA BUAH PALA. DAP Kedah sangat sensitif terhadap mana-mana kampung Cina disentuh oleh orang luar. Thomas Su dan kawan-kawannya sanggup mati daripada hilang satu 'kampung Cina'.

3. MEMBELA BABI
Babi digalakkan dibela di rumah-rumah kediaman untuk keselamatan daripada rumah anda dirobohkan. Anjing bukan satu idea yang baik. DAP Kedah sangat prihatin terhadap kebajikan babi-babi seMalaysia.

4. BINA TOA PEK KONG DI SETIAP KAMPUNG
Setiap kampung di Malaysia(termasuklah Melayu dan India), perlu membina satu Toa Pek Kong di kampung mereka, tak kiralah samada wujud penempatan orang Cina atau tidak.

Setelah semua panduan ini diikuti, jangan bimbang lagi kemungkinan ada pemaju akan mengambil tanah anda. DAP Kedah, dikepalai oleh Thomas Su akan berusaha mempertahankan kampung anda hingga titisan darah babi yang terakhir..... : p

*Jangan kata Melayu racist. Korang lebih racist, asyik cerita pasal babi, kuil, babi, kampung Cina, babi, tokong, babi.....tak der benda lain nak sebut(aku maksudkan DAP Kedah).

0 comments:

Post a Comment